måndag 1 juli 2013

recept på kanelbullar

Hej Alla!

På onsdag ska vi baka kanelbullar med flickorna, till det skulle vi behöva ett vanligt recept för att vi ska veta att resultatet blir vanliga kanelbullar. Vi ber er dela med er om ni har ett bra recept, vi ska meddela vilka ingredienser vi behöver  imorgon, alltså idag.

Så nu får ni slåss om vem som vill sprida vidare sitt recept till sydamerika ;)

6 kommentarer:

  1. Hej! Jag tog ut dom sista bullarna ur ugnen för några minuter sedan. Dom blev riktigt goda. Jag gjorde två olika varianter från samma deg. Vanliga kanelbullar och rabarberbullar. Här får ni receptet.
    ca 80 st.
    300g smör
    1 liter mjölk
    100 g jäst eller 4 påsar (a`11 gram)
    1 tsk salt
    3 1/2 dl socker
    2-3 msk malen kardemumma
    ca 2,6 liter vetemjöl

    fyllning:200 g smör
    2 dl socker
    2-3 msk kanel

    Värm smör och mjölk till 37-40 grader. Lös upp jästen i degspadet. Använder ni torrjäst blandas det med mjölet. Tillsätt kryddorna och rör lite tills sockret är upplöst. Blanda i mjölet. Spar lite av mjölet till utbakning. Degen är färdig när den släpper kanten på degbunken. Täck med en duk och låt jäsa till dubbel storlek.
    Ta upp degen och knåda ordentligt. Baka ut till en rektangulär platta. Bred ut fyllningen, rulla ihop till en rulle och skär i jämnstora bitar. Lägg dem i pappersformar. Låt jäsa en stund till innan dom gräddas. pensla med ägg och strö pärlsocker på. Grädda i 250 C ca 8-12 minuter (beroende på ugn), varmluftsugn 225 C. Har ni inte varmluftsugn grädda då en plåt åt gången för bästa resultat.



    SvaraRadera
  2. Det förra låter som ett bra recept, så jag ids inte lägga upp ett till. :) Jag har ett liknande men som är på ½ liter mjölk.

    Några tips bara:
    *Använd inte för mycket mjöl, då blir bullarna torrare. Lägg till lite i gången!
    *Knåda ordentligt, också innan bullarna ska jäsa. Jag brukar ta det som ett litet motionspass. :)

    Lycka till med bakningen!
    /Eva

    SvaraRadera
  3. Tack för snabbt svar! Vi ser fram emot att baka. Vi uppdaterar hur de blev ;)

    SvaraRadera
  4. Nåt jag tycker gör bullarna extra goda är att knåda in rumsvarmt smör i slutet istället för att smälta det :) men smaken e som baken :D

    SvaraRadera
  5. Hej! Hælsningar från Norge! Lycka till med bullbakningen! Jag gav kardemumma till Carla, så be henne om kryddorna... det ær ju gott med kardemumma.... Jag har nu kommit in på er hemsida... Har det bra hær i Norge...

    SvaraRadera
  6. Lycka till med bullarna! kramar, My

    SvaraRadera