fredag 30 augusti 2013

Spännande morgon

I dag steg vi upp 06.30 för att gå på katolsk gudstjänst i Santo Domingo. Mitt i gudstjänsten kommer ca 20 soldater paraderande med gevär. Den förste soldaten bar en röd och vit fana. Ni som har sett "Sound of music" vet scenen när soldaterna stormar klostret för att söka efter familjen Von Trapp. Exakt så kändes det. Vi hade redan utsett vår nödutgång när de börjar skjuta runt sig. Det var dock inte så dramatiskt sist och slutligen. De ställde upp sig på varsin sida i katedralen och stod där tills gudstjänsten var klar.

När vi kom ut ur katedralen stod hundratals soldater uppställda utanför. Man firar tydligen något i Cusco i dag (för ovanlighetens skull här i Sydamerika!). Till och med självaste generalen för Perus försvarsmakt (har ingen aning om han var det.. någon stor mänska var han) var på plats. Så det förklarar säkert instormandet av soldater under vår gudstjänst..

(soldaterna i kyrkan var gröna och såg dubbelt farligare ut.. vågade inte fotografera dem ;) )

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. jaha så allt for int bort. nå jag hade skrivit att jag förstod fel första gången jag läste. att de började skjuta runt sig men att det inte var så dramatiskt... tur man får läsa sådant här i efterhand. ta det lugnt de sista dagarna så ni kommer helskinnade hem :-) /Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. :D det är nog bra att de inte sköt.. det var bara i fantasivärlden ;) jo vi tar det lungt. Ses snart :)

      Radera